השכר לעם ישראל אם יקיים מצוות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/23 08:53 כו באלול התשפג

שאלה

שלום רב,

מה השכר לעם ישראל אם יהיו צדיקים ויקיימו את התורה?

והאם השכר ניתן גם ליחידים למרות שרוב העם לא מקיים את התורה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השכר לעם ישראל כתוב בתורה בפירוש. הוא לא שכר אישי אלא שכר לאומי - תנאי חיים בטוחים, נוחים ונעימים בארץ ישראל: {ז} יִתֵּן ד' אֶת אֹיְבֶיךָ הַקָּמִים עָלֶיךָ נִגָּפִים לְפָנֶיךָ בְּדֶרֶךְ אֶחָד יֵצְאוּ אֵלֶיךָ וּבְשִׁבְעָה דְרָכִים יָנוּסוּ לְפָנֶיךָ: {ח} יְצַו ד' אִתְּךָ אֶת הַבְּרָכָה בַּאֲסָמֶיךָ וּבְכֹל מִשְׁלַח יָדֶךָ וּבֵרַכְךָ בָּאָרֶץ אֲשֶׁר ד' אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ: {ט} יְקִימְךָ ד' לוֹ לְעַם קָדוֹשׁ כַּאֲשֶׁר נִשְׁבַּע לָךְ כִּי תִשְׁמֹר אֶת מִצְוֹת ד' אֱלֹהֶיךָ וְהָלַכְתָּ בִּדְרָכָיו: {י} וְרָאוּ כָּל עַמֵּי הָאָרֶץ כִּי שֵׁם ד' נִקְרָא עָלֶיךָ וְיָרְאוּ מִמֶּךָּ: {יא} וְהוֹתִרְךָ ד' לְטוֹבָה בִּפְרִי בִטְנְךָ וּבִפְרִי בְהֶמְתְּךָ וּבִפְרִי אַדְמָתֶךָ עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ד' לַאֲבֹתֶיךָ לָתֶת לָךְ: {יב} יִפְתַּח ד' לְךָ אֶת אוֹצָרוֹ הַטּוֹב אֶת הַשָּׁמַיִם לָתֵת מְטַר אַרְצְךָ בְּעִתּוֹ וּלְבָרֵךְ אֵת כָּל מַעֲשֵׂה יָדֶךָ וְהִלְוִיתָ גּוֹיִם רַבִּים וְאַתָּה לֹא תִלְוֶה: {יג} וּנְתָנְךָ ד' לְרֹאשׁ וְלֹא לְזָנָב וְהָיִיתָ רַק לְמַעְלָה וְלֹא תִהְיֶה לְמָטָּה כִּי תִשְׁמַע אֶל מִצְוֹת ד' אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לִשְׁמֹר וְלַעֲשׂוֹת: