הגבול בין ניסיון לסימן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/09/23 07:52 כז באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול אותך שאלה שמעסיקה אותי רבות ואשמח לשמוע את דעתך בנושא

השאלה היא איך אני יודעת אם דבר כלשהו שקורה לי הוא סימן מהקב"ה או דווקא ניסיון?

אני אנסה להסביר למה אני מתכוונת. לדוגמא, אם אני רוצה להגיע למקום כלשהו ונתקעת בדרך. איך אני יודעת אם הקב"ה מנסה לרמוז לי שעדיף לי לא להגיע לשם או שזהו ניסיון ואני צריכה להשקיע את כל המאמצים כדי להוכיח שאני ראויה?

תודה מראש וכל טוב!!

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מצוינת.

לפני שנים כתב רב בישיבתנו, ישיבת אורות שאול בתל אביב, הרב מומי פאלוך, מאמר נפלא על הנושא הזה:

https://asif.co.il/wpfb-file/1-12-pdf-39/

אני מציע ללמוד את המאמר הזה.

ואם תרצי לעסוק במסקנות שלך ממנו - אשמח מאוד.

כל טוב