איך מסירים קללה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/09/23 16:37 כב באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי במעלית ובוששתי לצאת כי לא ידעתי אם הגעתי לקומה הנכונה. איש ששהה איתי במעלית התרגז עליי שאני מעכבת אותו ואמר כלפיי משפט בשפה ערבית או מרוקאית.

אני לא דוברת את השפה אבל אני מניחה שהוא קילל אותי.

אני מאוד מפחדת ממה שאמר לי ולכן אני רוצה לדעת מה עליי לעשות בנדון?

יש משהו שניתן לעשות כדי להסיר את העין הרע/ קללה הזו?

אני מדגישה שאני לא בטוחה שזו קללה אבל עדיין מאוד חוששת.

כמובן שלא היה לי שום רצון או כוונה לעכב אותו ולא אף אחד מאלו שהיו במעלית.

תודה רבה ושבת שלום,

תשובה

שלום וברכה

אענה לשאלה זו שתי תשובות - ואת תבחרי באיזו דרך את רוצה ללכת:

הראשונה - פשוט להתעלם. אין כוח ביד אדם שאומר עלייך קללות כשאת לא עשית עימו רעה, ולא התכוונת לעשות שום דבר רע. הוא יכול לומר את מה שהוא רוצה, ואת יכולה להתעלם לחלוטין. נראה לי שזו הדרך הנכונה ביותר והטובה ביותר.

אם את חשה שבכל זאת את רוצה לעשות דבר מה - יש מושג כזה שנקרא "היתר קללות" בערב בראש השנה, כחלק מהתרת נדרים (הספרדים נוהגים בכך).

ותבורכי בכל הברכות.

כל טוב ושנה מתוקה