נהר דינור וגן עדן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/23 15:44 כא באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

הבנתי שגם בגן עדן יש אטראקציות, אחת מהן נהר דינור שבו נשרפים הרשעים לנצח נצחים.

כל פעם שעולים מדרגה בגן עדן צריך לטבול בנהר דינור, הבנתי גם שהטמפטורה בנהר עולה באופן יחסי למדרגה.

1. כמה זמן צריך לטבול שם?

2. האם אני יכול פשוט להישאר באותה מדרגה ולא לעבור את הטבילה בנהר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לנו ידע מה נעשה שם, כל הדברים שאינם מובנים לנו, מהם הנהרות שבגן עדן או גהינום, אבל אנו יודעים בצורה ברורה שהקב"ה אומר לנו "ראה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב ואת המות ואת הרע, אשר אנכי מצוך היום לאהבה את ד' אלקיך ללכת בדרכיו לשמור מצותיו וחקותיו ומשפטיו" על כן השתדל לשמור מצוות ד' חוקיו ומשפטיו, בין אדם למקום ובין אדם לחברו. ואז ייטב לך בעולם הזה ובבא. וכשתבוא אחר 120 שנה לפני כסא כבודו, תזכה לכל האושר הגנוז לצדיקים.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ