הלכתי עם גוי חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/23 15:54 כא באלול התשפג

שאלה

לכבוד הרב ,תודה על הקריאה מראש

רושמת כאן כי לא סיפרתי אתזה לאף אדם מתביישת בזה נורא ולא מעיזה לשאול רב פנים מול פנים מה הבושה שלי

גדלתי כחרדית ויצאתי מהדת בגיל 13 בערך נהייתי חילונית לגמרי ובזמן הזה ההיתי עם ערבי פעם אחת ועם נשוי כיום אני חוזרת בתשובה כבר שנתיים אני בת התחלתי לחזור בתשובה בגיל 16.5 היום אני בת 19 אני הולכת בצניעות מאה אחוז חצאית ארוכה חולצה סגורה ומכסה , מתפללת כל יום , שומרת שבת הולכת לבית כנסת הולכת לשיעורי תורה שבועיים מרגישה מאוד קרובה להשם ברוך השם אבל הדבר הזה לא עוזב אותי אם כמה שתמיד אומרים שהשם סולח על הכל ושאם עושים תשובה הכל בסדר מתי שהוא אני נזכרת בזה ומרגישה מגעיל ורע עם עצמי בוכה על זה כל פעם אני כותבת אתזה עם דמעות ולא מאמינה על עצמי (ההיתי ילדה לא הבנתי את משמעות הדבר שעשיתי) ראיתי סרטונים כל כך גרועים על מי שעושה דברים כאלה חזרתי בתשובה אבל בבקשה שהרב יגיד לי מה לעשות עוד כדי שהשם ימחק לי אתזה אני באמת מפוחדת וכואב לי כל כך. מרגישה חסרת תקנה

בנוסף לכך יש לי חבר שנינו מתחזקים ביחד רוצים להתחתן ושומרים נגיעה מלאה .הוא יודע ששכבתי עם גברים לפניו אבל לא יודע כמה הוא קנאי ואני פוחדת שזה יהרוס את הקשר כי יש לנו באמת קשר טוב של התקרבות להשם ומרגישה שהוא הזיווג שלי לא יכולה בלעדיו כנל הוא אליי וגם לא רואה טעם כי זה היה פעם ואני במקום אחרי לגמרי זה בסדר או שחובה להגיד?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הקב"ה רוצה את לבו של האדם, "רחמנא ליבא בעי", וכפי שכתוב ביחזקאל יח, כא: "(כא) וְהָרָשָׁע כִּי יָשׁוּב מִכָּל חטאתו חַטֹּאתָיו אֲשֶׁר עָשָׂה וְשָׁמַר אֶת כָּל חֻקּוֹתַי וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה חָיֹה יִחְיֶה לֹא יָמוּת: (כב) כָּל פְּשָׁעָיו אֲשֶׁר עָשָׂה לֹא יִזָּכְרוּ לוֹ בְּצִדְקָתוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה יִחְיֶה: (כג) הֶחָפֹץ אֶחְפֹּץ מוֹת רָשָׁע נְאֻם אֲדֹנָי יְקֹוִק הֲלוֹא בְּשׁוּבוֹ מִדְּרָכָיו וְחָיָה:

הנביא אומר כל פשעיו אשר עשה לא יזכרו לו, והכל אם החזרה בתשובה היא שלמה ומלאה.

לעניין החבר אם הוא יודע שהיית עם גברים אחרים, אין צורך לפרט מה ואיך וכיצד היה, זה לא בריא ולא מוסיף. אדרבא למעט לדבר על אחרים אלא על עצמכם ודרככם.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ