מערכת יחסים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/23 15:56 כא באלול התשפג

שאלה

שלום רב.

הכיצד שקשר נישואין מותר לזוג שקיים יחסי אישות ללא נישואין - אין זו נקודת אל חזור ברעיונה בסיס ויסוד הקשר נפגם לעולם, בדומה במובן מסוים לדוגמה לאישה שבוגדת בבעלה ואסורה על הבוגד.

אני תוהה איך לא נחשפתי לדעת חכמים מהסוג הזה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זוג שחי ללא נישואין אין כאן פגיעה של אחד בשני, מכיוון שאינם נשואים כלל, אבל יש בזה פגיעה שבין אדם למקום. אבל כאשר אדם בוגד בשני יש כאן פגיעה גם בין אדם למקום וגם בין אדם לחברו. על כן במעשה בגידה העונש חמור יותר.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ