דין 'חלל'

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/23 16:32 כא באלול התשפג

שאלה

שלום וברכה

אני בן לכהן וגרושה. 'חלל'. גדלתי בבית חילוני. הסבא עלה"ש היה רב בעיירה קטנה בפולין ליד ורשה.

אני חוזר בתשובה מזה 20 שנה ורציתי לדעת אם יש ומהו הדין או הלכות שעלי לקיים.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חלל איננו כהן ולא מברך את ישראל וכן כשיבנה המקדש לא יעבוד עבודה במקדש, ואם עבד עבודתו כשרה, כמו כן אין לו כבוד השמור לכהנים. אבל כל המצוות האחרות הן כרגיל אצלו והוא כישראל גמור.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ