יין מאוצר בית דין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/23 15:58 כא באלול התשפג

שאלה

קניתי יין בסופרמרקט.על התוית של היין כתוב "אוצר בית דין". אני מבינה שצריך חהתייחס אליו בקדושת שביעית. האם מותר לשתות אותו ולקדש עליו כרגיל? אני מבינה שאסור לבזות אותו או לשפוך מה שנותר ממנו אבל האם אני צריכה לפני השימוש להפקיר אותו(בתקווה שאף אחד לא יקח אותו מההפקר)?

אודה לתשובתכם.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר להשתמש ביין לשתיה, בקידוש והבדלה, רק להקפיד שלא לשפוך סתם יין ולא לאבד אותו, אבל כל שימוש רגיל של יין מותר.

יין בתקופה זו הוא היה ברשות בית דין בזמן הביעור ולכן אינך צריכה להפקיר אלא להשתמש בו כדין.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ