האח נפטר ע״ה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/09/23 12:43 כ באלול התשפג

שאלה

האם מותרים יחסי אישות בשבת לפני שעולים

לבין העלמין ביום ראשון?

כמובן שקמים מהשבעה לפני שבת

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גם אם הספקתם להתחיל את השבעה ביום ראשון אחרי ההלוויה - השבעה נמשכים עד שבת כולל שבת. אמנם אבלות בפרהסיה לא נוהגת בשבת אבל אבלות שבצנעה נוהגת בשבת.

מתוך פניני הלכה: "אין נוהגים 'אבלות' בפרהסיה ביום השבת משום קדושתו, לפיכך מותר ללמוד תורה, ללכת לתפילות בבית הכנסת, ולברך איש את רעהו ב'שבת שלום'. וכן עורכים בשבת סעודות ושרים בהם כמו בכל השבתות. סמוך לזמן כניסת השבת מותר לאבלים לרחוץ גופם בפושרים, ללבוש בגדי שבת וללכת לבית הכנסת. אמנם מנהגי אבלות שבצנעה נוהגים גם בשבת, לפיכך נמנעים מיחסי אישות, ואין רוחצים וסכים את הגוף לתענוג. יום השבת עולה למניין שבעה שכן השבת היא נשמת השבוע, וכאשר השבוע הוא שבוע של אבל, השבת מרוממת את האבל".

אם הספקתם להתחיל את השבעה ביום ראשון, אחרי ההלוויה ישבתם לפני שקיעת השמש - אז האבלות מסתיימת בשבת. במוצאי שבת אין איסור יחסי אישות. למרות שהעלייה לקבר תהיה ביום ראשון.