הוספת שם בתעודת זהות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/09/23 05:37 כ באלול התשפג

שאלה

הבת שלי בת 16 אמורה לקבל בקרוב תעודת זהות. שמה פרטי יהודית אבל תמיד גם אנחנו וגם אחרים קוראים לה לפי שם חיבה ''דיתה''. כרגע היא רוצה להוסיף אתו גם בתעודת זהות. האם מותר? מותר דיתה יהודית או עדיף יהודית דיתה? מדגיש שלא מדובר בשינוי שם בבית הכנסת (קיבלה שם יהודית ונשארת יהודית) אלה רק בתעודת זהות. גם ביום-יום ממשיכים לקרוא לה ''דיתה''. תודה

תשובה

שלום וברכה

הוספת שם לתעודה זהות אינה קשורה לנושא הלכתי.

זה ענייני משפטי וציבורי, והיא רשאית לעשות כרצונה.

אם הייתה שואלת אותי הייתי מציע לה לא לעשות כך, משתי סיבות:

א. במישור המעשי, שמות פרטיים ארוכים עושים בעיות פעמים רבות במקומות שונים, כגון בטפסים אלקטרוניים שאין שם מקום לכל כך הרבה אותיות, במוסדות רשמיים שלעתים יזהו את השם השני כשם המשפחה ולא כשם פרטי נוסף, ועוד. הרבה מאלה שהוריהם כתבו את השם השני שלהם בתעודת זהות - מכירים את התופעה.

ב. גם בהשלכות הלכתיות, כאשר יבוא הרב ביום חתונתה למלא את כתובתה - תעלה השאלה מה שמה שצריך להיכתב ומה לא, וכדו׳.

כל טוב