להשתחרר מהאקס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/23 09:13 כו באלול התשפג

שאלה

היי אני גרושה ניהלתי מערכת יחסים עם כהן והחלטנו להיפרד כי אין לה זה עתיד למרות הקושי…. לצערי לא הצלחנו להתגבר על הפרידה והמשכנו להיות ביחד.

עד שהצלחתי להתגבר שוב ונפרדנו

התחתנתי בפעם השנייה בחיי עם בחור שרק התעלל בי (הייתי נשואה שנתיים) והתגרשתי.

לצערי הרב היצר של הכהן ושלי חזר ויצאנו מדי פעם.. אני לא במערכת יחסים עמו אבל קשה לי נפשית עדיין לשחרר את הבחור הכהן האקס המיתולוגי שלי ועוד עובד באותה חברה שאני נמצאת בה אמנם לא באותו צוות אבל כן בחברה. אני יודעת שהוא לא שלי וגם לא יהיה שלי אבל כאישה יש לי המון חום ואהבה כלפיו וקשה לי אני מתחננת שמישהו ייתן לי טיפים להתגבר על זה תודה וסליחה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש איסור מוחלט על כהן לשאת גרושה.

אבל לפעמים מתרחש "נס", כדאי לפחות לבדוק.

מצטט לך מתוך תשובה שמתארת מצב של כהן וגרושה שהצליחו להתחתן. הדבר נעשה לאחר בדיקה יסודית של החתונה הראשונה של האישה. לעיתים מתברר שהיה פסול בנישואים הראשונים, ממילא הנישואים בטלים - האישה שוב לא נחשבת גרושה ובאה גאולה לעולם.

https://www.srugim.co.il/344041-%D7%9B%D7%9A-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%9F-%D7%90%D7%AA-%D7%A0%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%99-%D7%94%D7%9B%D7%94%D7%9F-%D7%95%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%94

אם לא יתרחש נס - צריך לחזור ל-'טבע': להבין שהמשך הקשר עם הכהן רק מונע ומעכב אותך מזוגיות ומשפחה שלימה ומלאה. לכן ככל שתחתכי באופן מלא ושלם ייטב לך.

נ.ב. הרבה גברים היום מעדיפים קשר קבוע ובלתי מחייב. אפשר שגם לכהן שאת מכירה - נוח להיות בקשר עם גרושה כי היא לעולם לא תצפה ולא תלחץ להתחתן. לכן אני לא בטוח שהוא ירצה להתחתן גם אם יתרחש 'הנס'.