שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/09/23 19:54 יח באלול התשפג

שאלה

כבוד הרב יש לי שאלה אני אישה נשואה פלוס 4 ילדים יש לי ריבים עפ בעלי כמעט כל שבת הוא רוצה לארח לשבת ולפעמים אין לי כוח אני מחכה לשבת כדי לנוח עובדת כל השבוע קשה ב3 עבודות סובךת מהגב ולפעמים לא מתאפשר וכשמגיע שבת אני עובדת בלי הפסקה והוא יושב רגל עלרגעל לא עוזר בכלל כשיש אורחים יש לנו ריבים רבים על זה אני כבר לא יכולה להתמודד ככה לפעמים אני כבר מרגישה משרתת שרק עובדת מה אפשר לעשות במצב כזה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צערך גדול ונכון. אסור לאדם לעשות מצוות והידורי מצווה בכך שהוא גורם צער לאדם אחר. כשם שהחפץ חיים לא הסכים להאריך סעודות שבת למרות שהיו לו אורחים חשובים מתוך התחשבות במשרתת הגויה. או ר' ישראל מסלנט לא רצה לקום מוקדם בבוקר כדי לא לגרום למשרתת שלו לקום. מכאן שאין כל מצווה נעשית על ידי צער וכאב של אחרים, ובודאי לא צער של איש או אשה. על כן עליכם לגשת לייעוץ זוגי או לפנות לרב שיכול להסביר את הדברים הללו, ואי"ה יקבלם בשמחה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ