למה לחיות בכלל?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/09/23 10:27 יז באלול התשפג

שאלה

שלום הרב!

לאחרונה אני מתחיל לשאול את עצמי למה זה שווה לחיות בכלל? אין לי משפחה , גיליתי לפני כמה זמן שאבא שלי נפטר, אין לי חברים , אני לא אוהב את העבודה שלי , אין לי חברים ואני מרגיש בודד בעולם , אני שואל את עצמי למה זה שווה בכלל? למה לחיות שהחיים שלי בזבל? למה הקב"ה גורם לזה?

אשמח לתשובה כבוד הרב , תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה מעיד על כך שהכל מתמקד בבדידות נוראה שאתה שרוי בה.

אכן הבדידות היא מציאות קשה מנשוא. בתוך הבדידות הכל נראה רע ומייאש.

אבל אם תצא מהבדידות תוכל לראות אור בקצה המנהרה: להתחתן, להקים משפחה - לבנות לעצמך מקום שיש בו חיים, שמחה ותקווה.

עכשיו השאלה היא: איך יוצאים מהבדידות?

בתשובה לשאלה זו משתלב ההסבר מדוע הקב"ה גורם לכך. התשובה היא שמצוקה וקושי אצל אחד זו הזדמנות לעשיית חסד אצל אחרים. אם לכולם היה טוב מאוד, אם איש לא היה צריך סיוע מאחרים - אז לא היה מקום לחסד בעולם.

הבדידות שאתה מתאר אינה רק אצלך. העולם מלא בודדים. לשמחתנו יש אנשים טובים שמסייעים לצאת מהבדידות. צריך למצוא את מה שמתאים לך.

בכל יישוב יש בית חב"ד, יקבלו אותך במאור פנים ויצרפו אותך לפעילות שלהם.

בבתי כנסת רבים בכל יישוב, מתקיימים שיעורי תורה - כשאתה מצטרף לקבוצה כזאת שלומדת כל יום - שוב אינך בודד.

יש עוד מקומות שמעוניינים לקבל שותפים כמו 'ראש יהודי'.

אני מציע לך לבקר במקומות כאלה עד שתמצא את המקום שמתאים לך.

בהצלחה!!!