כמעט 3 תאונות בחודש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/09/23 22:06 טז באלול התשפג

שאלה

הי , אתמול כמעט עשיתי תאונה

נסעתי באופניים חשמליים במהירות

נכנסתי פניה ובידיוק בא אוטו מהפניה שבאתי להכנס אליה והברקסים לא עבד לי לא הצלחתי לעצור והאוטו עוד שניה מרח אותי על הכביש

המזל שהנהג היה ערני והוא הצליח לבלום בזמן

אם לא הייתי מת וזה לא פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה כמעט 3 תאונות בחודש

מה צריך לעשות במצב הזה ומה זה אומר?

צריך לעשות הגומל? זה כבר קורה במצב לא נורמאלי כאילו אני כל שניה צריך למות ואלוהים מציל אותי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. תן תודה לקב"ה על הניסים שעשה לך, אפשר לומר נשמת או מזמור לתודה.

ב. תפסיק לנסוע או לפחות תאט מאד את מהירות הנסיעה שלך ולא תצטרך לניסים.

ג. תן צדקה שהיא מצילה ממות.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ