לחם חביתה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/08/23 16:47 יד באלול התשפג

שאלה

פורסם היום שהרבנות שללה את הכשרות של מקום שנקרא לחם חביתה.

זה ממש נראה פעולה נקמנית של הרבנות.

רציתי לדעת האם מותר לי לאכול שם בגלל שהשלילה לא מוצדקת.

תשובה

שלום וברכה

אין לי כלים כלשהם לענות על שאלה זו.

שהלוא איני מכיר את המציאות, אין לי מושג למה הכשרות נשללה, ואין לי מושג האם הדבר נובע מנקמנות או מסיבות אמיתיות.

לכן, מה שאני כותב הוא ברמה העקרונית בלבד:

א. מקום צריך להיות כשר. אם הוא לא כשר - יש לשלול ממנו את תעודת הכשרות. זה נכון ביחס לכל נותני הכשרות. במקום בו אין תעודת כשרות - לא אוכלים.

ב. נקודת המוצא צריכה להיות כי רבנים לא שוללים תעודת כשרות סתם כך, או מנקמנות. ולכן, כל עוד לא יודעים אחרת - ההנחה היא שהשלילה מוצדקת.

ג. זו נקודת מוצא. אם יש כלים לעשות כך - מותר לבדוק את הנושא, לשאול ברבנות למה שללו, לשמוע את תשובת בעלי המקום, ולראות האם יש בסיס לטיעונים כי מה שקרה כאן אינו ענייני אלא נקמני.

והטוב ביותר, הוא לנסות לגשר על הפערים האלה, ולקדם דו שיח בין בעלי המקום ובין נתוני תעודת כשרות, ועל ידי כך לגרום לאכילת אוכל כשר על ידי כולם, ולשלום.

כל טוב