בדיקות הריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/09/23 14:44 כב באלול התשפג

שאלה

שלום רב,

מהן הבדיקות המומלצות להריון?

אני בשליש הראשון וראיתי שיש כל כך הרבה בדיקות שקופת החולים מפנה לעשות בזמן ההריון על מנת לגלות תסמונת דאון או מחלות תורשתיות מסויימות.

האם יש חשיבות לבצע את הבדיקות הללו? מכיוון שבכל מקרה גם אם חלילה תהיה תשובה שלילית אני לא אעשה הפלה וזה לא ישנה את דעתי לגבי הולדת העובר.

שמעתי שיש לא מעט רבנים שממליצים לבצע רק את הבדיקות הבסיסיות.

אשמח לשמוע את דעתך ואולי אם תוכל להפנות אותי לרב שמבין בנושא הבדיקות.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מחזק את ידך ומחשבותיך.

כדאי וראוי לעשות בדיקות שישפיעו על העובר לטובה במהלך ההריון ולאחר לידתו.

שבת שלום

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ