עין הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/08/23 19:06 י באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה מאוד חשובה

אני חושש שאני עושה עין הרע לקרובים אליי,

אני אסביר.

יוצא לי לחשוב הרבה על אנשים שקרובים אליי שהם זוכים בדבר מסוים שאני לא זכיתי אליו.

אני לא מאמין בעין הרע ולא הייתה לי שום כוונה לעין הרע.

אני חלילה לא שונא אותם או רוצה ברעתם ההפך הוא הנכון אבל האם עצם המחשבה של "למה הם ואני לא"ומחשבות עלייהם עושים עין הרע?

אני מאוד חושש מזה מאחר ולא מזמן נודע לי על פטירתו של אדם שהיה קרוב לחברי (חבר מאוד קרוב שתמיד דאג לי והוא האחרון שארצה ברעתו)

ואני חושש שזה בגללי ואני מרגיש אבוד?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא נראה לי שהקנאה שלך באחרים יוצרת עין הרע.

בכל מקרה - כדי שתהיה בטוח שאינך גורם עין הרע לאחרים, תמיד כשאתה מקנא במישהו, תתפלל מיד לטובתו.

כשיש לך מחשבה של: 'למה הם ואני לא', תעבור מיד לתפילה ותאמר: "אני מתפלל לא-להים שהם יזכו לטובה, ברכה והצלחה ותהיה עליהם תמיד רק עין טובה". אחרי תפילה כזאת אתה בטוח שלא הזקת לאף אחד.