מקור השירה ע"פ קטע של ר' נחמן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/23 14:27 י באלול התשפג

שאלה

שלום וברכה.

נתקלתי במקור של ר' נחמן על עניין השירה. "כי כל השירות, בין של עולם הזה בין של לעתיד לבא, הוא רק אצל משה, שהוא בחינות שתיקה. שזכה לזמר ששייך לאמונה העליונה על הכל, ששם נכללין כל הזמירות, כי כולם נמשכים ממנה. ( ליקוטי מוהר"ן, ר' נחמן מברסלב,תורה סד)

אני מכינה עבודה הקשורה לנושא וחשוב לי להבין נכון את המקור. האם הכוונה לכל השירים בעולם שירדו דרך משה רבנו. או רק שירים של קדושה?

ומה הכוונה "והוא בחינת שתיקה"?

אודה מאוד לתשובכם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בוודאי כוונתו לשירי קדושה בייחוד לעתיד לבוא כפי שאנו יודעים על שיר לעתיד לבוא. ונאמר לפניו שירה חדשה.

השתיקה היא מכיוון שמשה שרבינו היה כבד פה וכבד לשון ולא ידע דבר.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ