לידה שקטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/23 13:17 ח באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כמעט שנתיים בליל הושענא רבה ילדתי בלידה שקטה בשבוע 22 את הבן הבכור שלי.

הוא נקבר לבקשתינו בעיר בה אנחנו מתגוררים אך לא אנחנו דאגנו לטקס הקבורה כי לא היינו מסוגלים.

כיום ב״ה יש לנו ילדה בת 8 חודשים תודה לאל.

אנחנו מאוד רוצים לבקר בקבר שלו, קודם כל האם מותר? מותר להדליק נר לזכרו? האם יש איזה תפילה שנוכל לומר? בנוסף, במהלך ההריון שלו היה לנו שם שמאוד רצינו בעבורו האם מותר שנוסיף את השם הזה על הקבר? (כרגע על הקבר כתוב רק בן שימרית ותאריך פטירה.

*אציין שהוא נולד חיי ולא שרד מעבר לדקה בעולם שלנו ונפטר, הלידה התרחשה באופן טבעי.

תודה מראש על המענה שיבוא

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מצטער לשמוע על הכאב שעברתם, שתדעו רק שמחות.

הלכתית ילד שנפטר לפני שנולד הוא לא היה בעולם הזה ובודאי לא חטא ולא טעם טעם חטא, כולו נשמה טהורה שירדה לעולם וחזרה מיד למקומה. לכן רבים לא עולים לקבר ולא עושים ימי זכרון שאלו פעולות הנעשות בעבור מי שכבר היה בעולם הזה וטעם ממנו. אבל אם זה רצונכם אין איסור לעשות את מה שהזכרת במכתב, אבל כדאי לחשוב היטב האם ראוי להתקשר לגוף התינוק או להשאיר אותו בקשר הנשמתי הטהור שלו. בייחוד שב"ה זכיתם בילדה חדשה שהיא ואחיה יביאו לכם הרבה אושר בעולם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ