כשאני שואל שאלות לרב ירא שמיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/23 13:21 ח באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

מה הפירוש עשה לך רב מושג אפילו שהימין שמאל או ההיפך שמאל היא הימין או משהו כזה לא הבנתי כל כך זאת את המשפט אבל איך אפשר להיות בטוח שהרב אומר זה מקובל בשמיים שזה יהיה ברוחניות או בגשמיות כי אני מפחד שאני יקבל עונש אם אני מקשיב את הרב אני מדבר על רב ירא שמיים

תודה רבה כבוד הרב וסליחה על ההפרעות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הקב"ה נתן לישראל תורה ואמר למשה רבינו שישראל וחכמיה הם יפרשוה, וכל מה שישראל מפרשים את התורה הקב"ה שמח בכך. לכן אם אתה הולך לרב שהוא מפורסם שיודע תורה ויראת שמים, הרי דבריו הם נכונים, ואפילו שאם האמת המוחלטת איננה כדבריו, אבל יש בדבריו בחינת "אלו ואלו דברי אלוקים חיים". על כן הקב"ה לא בא בטענות לאדם שהלך לרב ירא שמים ועשה כדבריו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ