שקר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/08/23 16:19 ז באלול התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום,

שתי שאלות:

1. אני עושה בייביסיטר על שני ילדים שלא מסוגלים להיות יותר מדי זמן בבית, ואין ברירה אלא לצאת איתם. האמא ביקשה ממני לקחת אותם למשחקיה שהכניסה בה עד גיל 4, ולהגיד שהילד הגדול בן 4, למרות שהוא בן 6.

מה הדין במצב כזה? כרגע המשחקיה היא פחות או יותר האופציה היחידה להעביר איתם את הימים בחוץ.

2. אני נוהגת לשים סימניות קטנות ודביקות בספרים כדי לסמן עמודים מסוימים. האם בשבת מותר לקפל את פינת העמוד במקום להדביק סימניה, ואז לשים סימניה במוצ"ש? או שזאת הכנה מקודש לחול?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על שאלות אלו.

איני מבין כיצד ניתן להתיר לומר על ילד בן 6 שהוא בן 4. איני יודע למה המשחקייה היא עד גילאים כאלה, ולכן אפשר שמה שאני מציע אינו אפשרי. אולם הנכון הוא לומר לאמא כי את מבקשת שהיא תבוא בדברים עם בעלי המקום ותסכם איתם על האפשרות להכניס גם את הילד בן השש, ושכך יתנהלו הדברים.

מותר לקפל את הדפים. זו אינה הכנה, כי את לא מכינה שום דבר ממשי, כי אם רק מסמנת לך.

כל טוב