כיבוד הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/23 17:27 יח בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב. אבא שלי אדם מאוד כעסן ורגזן חסר סבלנות שלא מסוגל לראות אותנו ואפילו עוד לא התחלתי לדבר על מידותיו ומה חווינו עמו. אני היחידה מבין כל האחים שנשארתי עם הוריי לבד בבית היום בעדינות ביקשתי אם אפשר לשאול שאלה ומייד הותקפתי ממנו עד שמפה לשם יוצאת לי בעדינות מילה חצופה שהוא אפילו לא שמע ברגע שהצער הזה נגמר, אני מפחדת מאלוקים כי הוא מעניש אותי מייד מה אעשה ומה אפעל כדי לדעת שאני נקייה לשנה החדשה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אלקים בוחן כליות ולב. אלקים רואה הכל, גם את החוץ וגם את הפנים.

אלקים יודע כל מה שעברת עם אביך, את כל הסבל והקשיים שלך.

הוא רואה את הרוגז הנוכחי של אביך, לכן גם כשאת עוברת על כיבוד הורים, אלקים לא ימהר להעניש אותך.

אלקים יודע את הצער והחרטה שלך על הפגיעה בכיבוד הורים, לכן אין לך שום סיבה לפחד.

אם אביך לא שמע את ההתחצפות שלך אז לא פגעת בו בדבריך.

הלקח הוא להתרחק כמה שניתן ממצבים שיגרמו לכעס ביניכם כדי לא להגיע למצב שיגרום לך להתחצף.

שנה טובה!