האם יש בעיה לשים סיר חם על מדפי המקרר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/08/23 17:21 ז באלול התשפג

שאלה

שלום,

לפעמים אחרי שאני מכין אוכל בסיר שמספיקים למספר ימים אני רוצה לשים את הסיר במקרר ולא תמיד יש לי זמן לחכות שהסיר יתקרר ולפעמים אני מכניס אותו למקרר כשהוא עדיין ממש חם. המדפים אצלי הם בעצם רשתות מתכת לבנות כאלו. הרשתות תמיד לחות / רטובות קצת. השאלה אם יש בעיה להניח את הסיר שממש חם, בייחוד בתחתית שלו, על הרשתות כי אולי יש עליהם שאריות חלב או בשר וזה יבלע בסיר או אולי יש בעיה אחרת?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם יש חשש שיש חלב על רשתות, אין לשים סיר חם, אבל אם אין שאריות חלב וכדו' אפשר לשים עליהם אפילו סיר חם, ומהראוי לנגב את הרשת לפני הנחת הסיר.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ