קביעת שבת בר מצווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/08/23 16:18 ו באלול התשפג

שאלה

שלום רב.

בני נולד ביום שישי עשירי בטבת

תשע'א

בשבת היתה פרשת ויחי.איני יכול לדעת כיצד אבל התקבל אצלנו שפרשת הבר מצווה שלו היא ויחי

ובני למד ביסודיות כבר חודשים לקרוא את פרשת ויחי ומאד שמח איתה.

היום במקרה עשינו בדיקה וגילינו ששבת בר המצוה נקבעת לפי עשירי בטבת בהגיעו לבר המצווה.ושזה יוצא ויגש .

רציתי לשאול האם קביעת השבת לבר מצווה לפי שבת בגיל 13 זו הלכה

או שניתן לקרוא גם את הפרשה של השבוע לאחר גיל הבר מצווה , פרשת ויחי שהיא זו של תאריך הלידה.

תודה מראש

אודי.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה.

אין שום חובה לעשות את שבת בר המצווה מיד בפרשת ויגש.

ואם נוח יותר לקיים את השבת בפרשת ויחי - לחיי.

כדאי שבליל עשרה בטבת יהיה הילד שליח ציבור, וכך ממש עם כניסתו לעול מצוות יזכה בהוצאת הציבור ידי חובה.

כל טוב