איך לתקן חיים שלמים - המשך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/08/23 16:24 ו באלול התשפג

שאלה

תודה הרב.

..בסוף אני חיה עם חברות עם אנשים שמכירים אותי. אני באמת באמת לא רוצה לשקר יותר. גם בלי מצפון שדופק זה מעכיר לי על הנפש. אני מרגישה שכל שקר רק מרחיק אותי וגורם לי להרגעש יותר ויותר כלואה בעבר.

אבל אני נמצאת הרבה במצבים בהם זה או להגיד: תקשיבו, שיקרתי לכולכם עד היום. או לזרום עם אותו סיפור קבוע שהתרגלתי לספר.

באמת שלא אכפת לי כבר מה יחשבו אני כל כך רוצה להתקרב לאמת ולטוב אבל לא מסוגלת להסביר לכולם את כל החיים שלי.

אני מרגישה בלופ של שקר שאין לי איך לצאת ממנו.

וכן אני רוצה לעשות תשובה גם מול הקב"ה. אני מתרחקת ממנו כל פעם שאני לא חיה את החיים שנתן לי, כשאני משנה אותם לפי מה שהתרגלתי.

אני לא יודעת לתאר במילים כמה הייתי רוצה לפתוח דף חדש כאילו לא שיקרתי מעולם לאף אחד כאילו אף אחד לא מכיר וכל שעלי לעשות הוא פשוט לחיות את הריפוי שלי ולהתחבר למה שעושה לי טוב. אבל מה לעשות שכבר שיקרתי. זה העולם שלי.. איך יוצאים מזה? איך חוזרים לחיות חיים אמיתיים???

אני רואה שלוש דרכים וכל אחת יותר גרועה מהשנייה..

1 להתנתק מכל מי שמכיר אותי ולפתוח חיים חדשים במקום אחר בהם אקפיד מאוד מאוד על טהרת האמת.

2 להמשיך את אותו סיפור חיים שיקרי.

3 לפתוח ולהסביר לכולם, לקוות שלא יפגעו או יכעסו ולנסות לפתוח איתם דף חדש.

אני באמת לא מצליחה לראות אפשרות אחרת ונראה לי שאף אחת מבין שלושת הדרכים האלו לא טובה. חייבת להיות דרך לצאת מהסיבוך הזה חייבת אני פשוט צריכה עזרה בלמצוא אותה...

תשובה

שלום וברכה

ניתן להבין היטב את המצוקה שאת מתארת.

וכל כך קשה לצאת מה"לופ" של שקר, על אף שאין את אשמה בדבר, ועל אף שכל המציאות הזו נכפתה עלייך.

האם אני רשאי להציע לך עצה ?

לא להחליט החלטה בינארית בין שלוש הדרכים שבחנת, כלומר: לא חייבים ללכת בדרך אחת בלבד, בצורה המלאה.

אלא, כפי שכתבתי לך במכתב הקודם, ללכת לפי מה שטוב לך.

את התשובה את עושה מול הקב"ה, ואת לא מתרחקת כי אם מתקרבת, ככל שאת נאמנה יותר לעצמך ולעולמך הפנימי. הוא היודע את המתרחש בלב כל אחד מאתנו, והוא יודע עד כמה את רוצה להתקרב, ומהם המעצורים שלך. לא ממנו צריך לחשוש.

ומול חברותייך ?

את לא חייבת לפעול לפי מה שאת סבורה שהן מצפות ממך.

טוב יותר שתפעלי לפי מה שמיטיב עימך, וכאמור – אפשר לשלב בין האפשרויות.

לנסות יותר ויותר לחיות לפי האמת שאת נמצאת בתוכה כעת, ביחד עם התנתקות ממי שאינו מיטיב עימך והמשך התחברות עם מי שמטיבה עימך, וביחד עם הסתרה של הדברים שאת מבקשת בנתיים להסתיר, וביחד עם לספר למעט החברות הקרובות אלייך את האמת שאת רוצה לספר להן.

ועיקר עצתי הוא לא להיכבל באפשרויות מוחלטות, אלא לפתוח את כל הדרכים, ולהשתמש בהן – כל אחת בדרך המיטיבה עימך.

כל טוב ובהצלחה