כיפה בצבע ורוד מבזה את הדת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/08/23 12:22 ד באלול התשפג

שאלה

שלום לך כבוד הרב , רציתי לשאול , יש איזה בחור חרדי שמופיע בתוכנית בטלוויזיה "האח הגדול" , והוא שם כיפה בכל מיני צבעים למשל כיפה בצבע וורוד , ורציתי לשאול האם זה לא נקרא לבזות את הדת ? ואני שואלת את זה בתור בחורה חילונית שההיגיון אומר לי שיש קוד לבוש מסויים לחברה מסויימת או למקום מסויים , וברגע שאני למשל אגדיר את עצמי כדתיה ואלך עם מטפחת וחצאית מיני זה יראה לא רק אבסורד אלא סוג של ביזוי הדת, האם אני טועה בחשיבה שלי?

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לארבעה חלקים:

א. אני מעדיף לא לדון באדם מסוים, אלא בשאלה הכללית הטובה שלך.

ב. לבוש של אדם צריך אכן להתנהל לפי קוד מתאים, בדיוק כפי שכתבת.

ג. למרות זאת, יש חשיבות לא לתת ללבוש משקל גדול מידי. אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. עיקר העיקרים הוא ההתנהגות בדרך ראויה, ולכן חשוב לנו לא לתת ללבוש משמעות מעבר להיות קוד לבוש.

ד. אינני חושב שכיפה בצבע מסוים, אפילו ורוד, היא מנוגדת לקוד לבוש דתי. יכול אדם ללבוש את הצבעים שהוא רוצה, הלוא כן ?

כל טוב