111 חודש לפטירת אבי ויש סיכסוכים במשפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/08/23 17:25 ז באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבי נפטר לפני 11 חודש. אחיותי, שלא בקשר אתי החליטו לעשות סעודה בבית כנסת בשכונה בה אני גר. זה בית הכנסת שאני לא מתפלל בו. (מכיוון שאנחנו לא בקשר הן לא יודעות שאני התחלתי ללכת לבית הכנסת אחר, לפני כשלושה חודשים). נוצר מצב קשה עבורי בו אני רוצה להיות עם אחיותי על אף המצב הרעוע ומצד שני אני לא יכול שלא לעשות זאת בבית הכנסת שבו אני מתפלל. זה מרגיש כמו סטירת לחי לאנשים שעוזרים לי מאוד בבית הכנסת שאני מתפלל ולא להיות שם באותו יום. מה גם שזה בתי כנסת קרובים ומן הסתם אנשים ידברו והדבר יצא לאור. מה עושים? האחיות לא ישנו את דעתם גם אם אספר להם. לעשות בנפרד מהם? גם כאן אנשים ידברו. ממתין לעצה בכיליון עיניים.

בברכת שבוע טוב,

ניסן.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הנחת רוח הגדולה לאביך ע"ה הוא שהמשפחה תהא מאוחדת, לכן כדאי לעשות ביחד, אפשר לתת תרומה בבית כנסת שאתה מתפלל כעת. אבל העיקר להיות משפחה מאוחדת.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ