כשרות קייטרינג חלבי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/23 14:17 ח באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

בע"ה עתידה לערוך עליה לתורה לבני בבית הכנסת בעוד חודשיים.

אני רוצה לערוך סעודה חלבית בבית הכנסת ולהזמין קייטרינג חלבי.

ביררתי עם מספר בעלות עסקים, דתיות שומרות מצוות,מפרידות בשר וחלב, תנורים נפרדים וכו. כל המוצרי גלם בהכשר בד"ץ אך אין להם תעודת כשרות שכן הן עובדות מהבית ולכן לא יכולות לקבל תעודה. האם זה אפשרי להזמין מהן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שאין את יודעת האם הירק הוא כולו בד"ץ, ואם חסר להם מוצר מסויים מהיכן הם משלימים את הדבר. לכן חוסר הידע הוא בעייתי ובייחוד שאתם רוצים שכל האורחים יוכלו לאכול. אפילו אם המבשלים הם יראי שמים, בכו"א כאשר הנושא מסחרי יש לנו חששות גדולים שיתכנו טעויות וכשלונות. על כן אין להזמין במקומות אלו.

מזל טוב לבר המצוה

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ