הבאת קורבן עבור אשתו של אדם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/08/23 16:34 ו באלול התשפג

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב יובל שרלו

במדבר פרק ה טו

וְהֵבִיא הָאִישׁ אֶת-אִשְׁתּוֹ אֶל-הַכּהֵן וְהֵבִיא אֶת-קָרְבָּנָהּ עָלֶיהָ עֲשִׂירִת הָאֵיפָה קֶמַח שְׂערִים לֹא-יִצק עָלָיו שֶׁמֶן וְלֹא-יִתֵּן עָלָיו לְבנָה כִּי-מִנְחַת קְנָאת הוּא מִנְחַת זִכָּרוֹן מַזְכֶּרֶת עָוֹן

תורה תמימה

והביא את קרבנה עליה (בשבילה) - מכאן היה רבי יהודה אומר, מביא (מממן) אדם ע"י (בעבור) אשתו כל קרבן שהיא חייבת, ואפילו אכלה חלב (כמו שומן) ואפילו חללה שבת (שחייבת קורבן חטאת).

תורה תמימה הערות במדבר פרק ה הערה פב

הנה באור מלת עליה הוא כמו בשבילה. ואמנם בכלל מלה זו מיותרת, דהא ידעינן שהוא בשבילה, דהיא בעלת הקרבן, ולכן דריש שבא ללמד שהבעל מחויב בכל קרבנות אשתו. ועיין מענין זה בבבלי נדרים ל"ה ב':

שמתי סוגריים לראות אם אני מבין

האם הסוגרים נכונות ?

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה

הסוגרייםנכונים, אבל אפשר שאין מדובר רק במימון, אלא יותר מזה - בהבאת הקרבן עצמו לבית המקדש והקרבתו בעבור אשתו.

כל טוב