כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/23 08:20 ל באב התשפג

שאלה

שלום הרב

לגבי מאכלים שניתן לאכול בחוץ לארץ

אני פוסק לפי הרב מלמד וקראתי את הספר כשרות שלו ולכן אני מכיר את הכשרויות והתנאים למוצרים בסייסים בישולי גויים כלים וכו

יש כמה דברים שלא ברורים לי ולא מופיעים בספר

לדוגמא מאכלים כמו פנקייק וופל בלגי או גלידה שמוכרים בגלידריות שונות

לכאורה במקום אין חשש לבשר כלל וגם בשול אין שם כי הדבר לא נחשב כמאכלים שמגישים בשולחן מלכים

בנוסף ידוע שפת פלטר מותר במקום שאין פת ישראל

וידוע גם שתוספות כמו גלטין גליצרין צבעי מאכל וכו שהם תוספות להטעמת טעם צבע ומראה שלפעמיםן יש חשש שיש בהם תוספים של עצמות חיות טמאות וכו - הרב בפניני הלכה מורה שיש מקום להקל שם.

לאור כל הדברים האלו האם הראייה שלי כאן נכונה?

ולגבי כל שאר המאכלים הבשריים בוודאי שלא כשרים ידוע הדבר

וכך גם פסטות פיצות וכדומה מן הסתם

אך מה לגבי מסעדת דגים? נניח מסעדה שיש רק דגין ואדם בוחר דג דניס למשל נקי בלי שום בצד או תוספת וכו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נא לפנות אליו ישירות.

חודש מבורך

יהודה הלוי עמיחי