כיבוד הורים ושבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/23 14:23 י באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב..

רציתי לשאול שאלה בנוגע לכיבוד הורים ושבת.

ההורים שלי מסורתיים ואמא שלי רק שומרת שבת ברמה הבסיסית ביותר. כשאנחנו מגיעים אליהם יש לפעמיים תקלים בנוגע לשבת. לדוגמא בשבת האחרונה שהיינו אצלם היתה הפסקת חשמל.. אמא שלי ישר אמרה לאבא שלי והוא הלך להרים את השלטר. אמרנו להם שאן הם עושים זאת זה עלול לפגוע בנו מאחר ולא נוכל לשתות ולאכול מהמיחם והפלטה ושיחכו עד שנמצא גוי של שבת, אבל הם החליטו שלא מחכים ואבא שלי הלך להדליק. מבחינתם אנחנו צריכים לכבד אותן אם אנחנו מגיעים אליהם ולא לנהל אותם בשבת ובחג. רציתי לשאול מה הרב חושב שאנחנו יכולים לעשות מצד אחד יש את עניין כיבוד ההורים, ומצד שני זה נגד העקרונות שלנו.. איך עלינו להתנהג?!

נ.ב: הם רוצים שנבוא אליהם בחג ואנחנו פחות רוצים בגלל העניינים האלה.. הם מבחינתם חושבים שאנחנו לא מכבדים אותם. מה הרב חושב?!

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי להרבות בביקורים במשך השבוע ולמעט שבתות וכן להביא את ההורים יותר לשבתות.כמו כן אם יש יהודי שאבא מכבד אותו ויכול לשכנע אותו כדאי שיתפוס שיחה עם אבא שלך.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ