שירות קרבי על פני תפקידים שאינם קרביים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/08/23 05:21 כט באב התשפג

שאלה

שלום הרב,

האם יש מקום להעדיף ללכת לשירות קרבי על פני שירות שאינו קרבי באופן כללי, אם שתי האפשרויות קיימות?

במקרה האישי שלי, אני מרגיש שאוכל לתת מעצמי יותר ובכלל אהיה יותר טוב בתפקיד שהוא לא קרבי (למשל עיתונות צבאית), למרות שגם אם אלך לתפקיד קרבי אשקיע ואתן מעצמי כמה שאוכל. שני ההורים שלי מתנגדים שאלך לתפקיד קרבי, ואני לא בטוח לאן מוטב שאכוון אם ככה, בהתחשב בדברים שציינתי.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בשרות הצבאי, ואפשר שבכלל בכל חיי השליחות, צריך להעדיף את התפקיד שבו אנו יכולים לתרום הכי הרבה, ושהוא הדבר הנצרך ביותר.

באופן כללי, אם לצבא חסרים חיילים ביחידות הלוחמות, ואנחנו מתאימים לרך - צריך לשאוף להגיע לשם, כי זו המשמעות האמיתית של אותם חיי שליחות.

ואולם, אם לצבא עצמו יש צורך בכישורים אחרים שלנו, והוא מעדיף שנשרת בשרות עורפי - זה מה שצריך לעשות.

כללו של דבר, הכל לפי הצרכים של הצבא. אנחנו צריכים להיות מוכנים לעשות את הדבר החשוב ביותר מבחינת הצבא, ולהחליט מה לעשות בו לא לפי הרצונות שלנו, אלא לפי הצרכים.

כל טוב