אודה לתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/08/23 21:10 כז באב התשפג

שאלה

שלום,

אודה לעזרתכם- אני סטודנטית ובעבודת הגשה שלי כתבתי ככה: כשהמהר"ל כותב על חשיבותה של המלאכה, הוא מסביר שהיא חלק מדרך ארץ ,שהרי היא מאפשרת לאדם חיות מצד עצמו ולא מצד אחרים.

רק אחרי שכבר שלחתי את העבודה, קלטתי את הטעות שלי- שבמקום המילה שהרי, אני הייתי צריכה להשתמש ב- ו' החיבור ושבעצם עשיתי טעות בכתיבה. מאז אני מרגישה כמין מועקה שמפריעה לי ממש כי עשיתי כאן חילול ה'.

עד כמה הטעות שלי חמורה? האם יכול להיות שיש מקום שהמהר"ל כן אומר כך? אחרי שקלטתי את הטעות חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי אבל שואלת בכל זאת למקרה שאולי יש הסבר כזה. כואב לי שהכתיבה יצאה לי עם הטעות הזו ועוד בשם המהר"ל.

אודה ואשמח לתשובה ????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חילול השם הוא בדבר מפורסם בתוך בני ישראל. אבל עבודות לימודיות אינן עניין לרבים על כן אין כאן דין חילול השם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי