שידוכים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/23 17:12 כח באב התשפג

שאלה

הרב יצאתי עם בחור פעמיים הוא ראשון בשבילי הוא בחור טוב עם מידות טובות ואותם השקפות כמו שלי אבל לא הרגשתי נוח וטוב איתו חיכיתי שהפגישה תסתיים ולא זרם בפגישה השניה זרם קצת יותר ועדיין אחרי שעתיים הרגשתי שאין לי עוד על מה לדבר איתו אחרי שהחזרתי תשובה שלילית לא הפסקתי לחשוב על השידוך הזה עלה לי כל מיני מחשבות של אבל, .אבל הוא עם מידות טובות אולי הוא כן יכול למצוא חן בעניי ,למה לא ?,אולי זה ישתנה?,מלא מחשבות אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. אם זה לא זה מה אני אמורה להרגיש או לחפש בבחורים האחרים

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את בהחלט צודקת שהשאלה אם בחור מתאים לא מתחילה ונגמרת בדעות שלו ובמידות שלו. חשוב מאוד שתרגישי נעים ונוח כשאת אתו. שיהיה מעניין וטוב ביחד.

אבל לפעמים בחור ביישן ולוקח זמן עד שנוצר ה'קליק'.

העדות שלך שבפעם השניה זרם קצת יותר, מעוררת ספק אם לא היה מקום לפגישה או שתיים נוספות.

לסיכום: נכון מאוד שמלבד כל מה שמבררים בהשקפות, דעות ומידות, צריך להקשיב לרגש ולשאול האם נעים וטוב יחד, האם שמח ומעניין לך כשאת אתו. אם זה לא קורה בפעם הראשונה והשניה, אבל יש תחושה שזה יכול להתפתח כדאי לתת לכך הזדמנות בעוד מספר פגישות ולראות אם משהו טוב מתפתח.