הרהורים רעים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/23 13:09 כו באב התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב

שבוע טוב

ברצוני לשתף אותך במה שאני עובר ולשאול שאלה

אני עוד מעט בן 16 ואני בתהליך חזרה בתשובה.

אני מניח תפילין כל יום וקורא תהילים וקריאת שמע שעל המיטה,אני מרבה במצוות,סולח לאנשים שפגעו בי,שומר שבת ושומר את הברית.

לגבי התהליך אני לא מרגיש תמיכה מאנשים שקרובים אלי לפעמים התמיכה מגיעה מאנשים זרים שאומרים לי כל הכבוד וכולי,בהתחלה לא חשבתי שזה משנה אבל עם הזמן אני מגלה שהתמיכה של הקרובים היא מאוד חשובה בתהליך ואני צריך אותה למרות שהם מכבדים וחוסר התמיכה שלהם נוגע בדברים ספציפים שאני עושה ולרוב זה נובע מבורות או מחשש מסוים.

לפעמים יש לי מחשבות רעות ובנייהם הרהורים על האמונה.

אני תמיד מסלק אותם ומבקש סליחה עלייהם אך השבת הזאת קרה משהו אחר...השבת הזאת התעמקתי בהם ושקעתי במחשבות עמוקות מה שהכניס אותי לעצב ולבלבול...

למרות זאת לא הפסקתי לרגע להתפלל ולשמור שבת אך בכל זאת ההרהורים האלה השפיעו עליי וכל פעם התאכזבתי מעצמי.

יש לי בקשה שהיא מאוד חשובה לי ואני כמעט כל יום נוהג לבקש אותה וכל יום שעובר ואני רואה שהבקשה הזאת לא מתקיימת אני מתאכזב ובכל פעם מחדש עולות מחשבות רעות וכמו כן ההרהורים

אני לא יודע ממה כל זה נובע והאם יש דרך לעצור את זה את ההרהורים האילו,ומה עליי לעשות?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אל תבהל מההרהורים הללו, הם באים כדי להבהיל אותך.

תאמר: "אני לא רוצה אתכם". מאותו רגע תהיה רגוע. אתה קבעת שהם לא שלך ולא ברצונך, אתה כבר לא צריך להלחם בהם.

צריך לזכור שככל שנלחמים בהם הם מתחזקים, לכן תתעלם מהם. תן להם להשתולל בקרבך ואל תגיב להם.

אל תתאכזב מעצמך. ברגע שהצהרת שאתה לא רוצה אותם, הם לא שלך.

הם מנסים לערער בך את המקום הטוב שאתה נמצא בו.

אל תבהל, אל תתרגש, אל תנסה להלחם בהם או לגרש אותם כי אם אתה נבהל, נלחם מגרש אותם, אתה עסוק בהם ככה הם מתחזקים.

כשאתה עסוק בהרהורים רעים, אתה לא עושה מה שטוב לך, אתה כועס, מאוכזב, מתוסכל ועצוב - הרגשות השליליים הללו מרחיקים אותך מהקב"ה.

בספר התניא מביא משל לאדם שמנסה להתפלל ונעמד מולו מוקיון ומתחיל לעשות לו פרצופים. אם ינסה לגרש את המוקיון, יתחיל לצעוק עליו ולריב אתו, הוא יקלקל לעצמן את התפילה. אבל אם יתעלם ממנו, כאילו שהמוקיון לא קיים, יוכל להמשיך את התפילה ולסיים אותה לשביעות רצונו.

ככה אתה צריך לנהוג בהרהורים: תן להם להשתולל - אל תתערב, אל תבהל מהם ואל תנסה לגרש אותם. אתה תתרכז בטוב שאתה רוצה. תנסה (כמה שאתה יכול) פשוט לחשוב על דברים אחרים שמשמחים אותך ומחזקים אותך.