אסטרולוגיה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/08/23 06:41 כו באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, ישנם אנשים שמשתמשים במפה אסטרולוגית, לי זה מרגיש שזה גובל בעבודת כוכבים, אך מוכר לי הסיפור על אותו ילד שביום לידתו השמיים הראו שהוא עתיד להיות גנב ולכן שמו לו כיפה מיום היוולדו למורא שמיים.

מה הפתרון לסתירה הנ"ל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין סתירה. ברור שיש מפות אסטרולוגיות ויש כוחות משפיעים אבל בעם ישראל אין להם השפעה מוחלטת מכיון שישראל מעל המזל והכוכבים ויכולים לשנות כוחות כך שאין לזה משמעות אמיתות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי של 33³