מחשבות - האם הן פועלות בעולם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/08/23 15:29 כא באב התשפג

שאלה

שלום הרב , לאחרונה יש לי קצת מחשבות לא טובות, שאם לא אעשה משו מסויים אז כך וכך יקרה.. (לא בהכרח בפן הדתי), רציתי לשאול אם יש תוקף למחשבות? והאם זה יתקיים ?

אני יודעת שזה לא התקיים , אבל לכן אני רוצה לשאול ..

תשובה

שלום וברכה

אכן, מה שאת יודעת הוא נכון מאוד.

מחשבות אינן פועלות בעולם. הם כמובן פועלות בעולם הפנימי שלנו, וטוב מאוד להשקיע בהן ולחשוב מחשבות טובות, אולם העובדה שאנו חושבים דבר מה אינה מחוללת שום דבר בעולם הממשי.

ֿ על כן, טוב מאוד להשתחרר מהפחד, ואז אפשר להפנות את תשומת הלב למעשים הטובים, ולפיתוח מחשבות שמטיבות אותנו ולא מזיקות לנו בגלל חששות שווא.

כל טוב ושמחת חיים