זיווג האדם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/23 10:20 כד באב התשפג

שאלה

נאמר במקורות כי 40 יום טרם היוולדו של האדם. יוצאת בת קול ומכריזה פלוני לאלמונית. לכל אדם?נשאלת איפוא השאלה: מדוע אנשים עוזבים את העולם רווקים ועריריים.האם עבורם לא יצאה בת קול בהכרזה?. ואם כן, מדוע לא מצאו זיווג למרות מאמציהם?.היתכן שברחו מזיווג למרות ההכרזה האלוהית??שכן,"אם אסק שמיים שם אתה".אשמח לקבל תשובתכם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בת הקול היא מכשרת להיות בני זוג, איננה יכולה לקבוע, רק מעשה האדם קובע. האם יש לו זכויות או עוונות האם מתאים שישא אשה או תפקידו אחר בעולם. איננו יודעים מה תפקיד כל אדם בעולם. לכן לכולם יש בת קול, אבל הכל לפני מעשה ותפקידי האדם בעולם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ