רב תרומות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/23 07:10 כו באב התשפג

שאלה

קרובת משפחתי הערירית כמעט ומבוגרת תורמת לאחרונה לרב של יישוב בסביבה. הרב מסרב לאמר לבנה מה התרומה שקיבל לעילוי נשמת ( קרבה מדרגה 1) רצה לדעת כמה נתרם עד כה כדי שידע כמה לתרום עוד. האם זה סוד ?

האם מותר לרב לקבל תרומה אם זה גורם לסכסוך וקרע בתא המשפחה ?

יש לציין שאותו רב גם לא שיתף שהיתה תרומה ושיגידו כך וכך בתפילה . זה נודע בכלל בדיעבד ובמקרה.

האם אין מצווה ליידע את הקרובים האבלים שתאמר תפילה /דבר תורה / לעילוי ?

הוא מנהל את הקשר רק עם ה אשה המבוגרת .

תשובה

שלום וברכה

מה שאת כותבת מטריד מאוד.

מותר לרב לא למסור דין וחשבון על תרומות שקיבל מאחרים, ואין הוא חייב למסור דין וחשבון לבנה על התרומות שהוא קיבל. כמו כן, אני מבין מהשאלה שהבן אינו ועניין שהכסף ייתרם, אך כיוון שהכסף שייך לאמו, והיא רשאית לעשותו עימו מה שהיא רוצה, מותר לרב לקבל את התרומה.

אולם, מהתיאור עולה שמשהו כאן מתרחש בדרך מסתירה, וזו נורית אזהרה. לא זו בלבד, אלא שכלל לא ברור מה הוא עושה עם התרומות, מה שכמובן בעייתי מאוד.

הטוב ביותר הוא דווקא לדבר עם קרובת המשפחה, בשלב הראשון לא כדי להכריח אותה להפסיק לתרום, כי אם ביחד איתה לדרוש שקיפות על מה נעשה בכסף, וכדו׳. על ידי כך יתברר האם כולם נוהגים כשורה, או שאכן החשד שמתעורר בעייתי חס ושלום.

כל טוב