קידוש על ידי מי שאינו שומר שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/08/23 05:24 כט באב התשפג

שאלה

שלום רב,

יש לי חבר שאינו שומר שבת (אך מאמין בהקב״ה ומרגיש מקורב לדת).

רציתי לדעת האם אני יוצא ידי חובה אם הוא מקדש על היין/ מברך על הלחם בארוחת שישי?

אציין כי הוא ביקש לעשות קידוש ושהוא עשוי להיפגע אם נאמר לו שאנו לא יוצאים ידי חובה.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

קשה להתעלם מהעובדה שיש סתירה בין העובדה שאדם עושה קידוש אך מחלל את השבת.

גם אם זה פוגע.

אולם אפשר להחליט שכאשר אדם ביחד - תעשו קידוש ביחד,ֿ וכך הוא לא אמור להוציא אף אחד ידי חובה, והוא עושה לעצמו את מה שהוא רוצה לעשות לעצמו, וכך גם עושים את הדבר הנכון וגם יוצאים ידי חובה.

כל טוב