עבודה בשבת בפנימייה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/08/23 05:24 כט באב התשפג

שאלה

יש משרה שאני רוצה לעבוד בה והיא מדריכה בכפר נוער. המשרה דורשת זמינות בשבת למקרי חירום בנוגע לנערים. או כדי למנוע דברים שאסור לעשות במסגרת. לדוגמא אם יש מסיבה לנוער אז לבדוק מידי פעם שלא שותים אלכוהול.

בתור שומרת שבת אני לא אהיה נוכחת במסיבה ולא אהנה מהמוזיקה אבל כן אצטרך לוודא מידי פעם שהכל בסדר לצרכי בטיחות .

השאלה היא אם המשרה נחשבת כפיקוח נפש?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לעבוד בעבודה כה חשובה.

העבודה הזו היא חיונית, וכפרי הנוער הם לעתים חבל הצלה אחרון לאותם נערים ונערות.

ובוודאי שמותר להיות מדריכים שם, ולהימנע מחילול שבת שלך עצמך.

אולם לשמור עליהם, לוודא שהמסיבה בטוחה ושלא נחצים שם קווים אסורים - זה חלק משמירה מהותית עליהם, וזה לא חילול שבת שלך, אלא להפך - מצווה גדולה של ״השבת אבידה״ (השבת אפשרות החיים הטובים לנערים ולנערות).

כל טוב