אמונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/08/23 23:38 טז באב התשפג

שאלה

בס״ד

שלום רב כבודו יש לי שאלה נגיד חברים צוחקים עליך בחברה וזה או שאומרים דברים פוגעים זה הבורא אמר להם לעשות את זה או שזה הם ואיך צריך להתנהג לשמוח בחיים ולא להתייחס או שזה אומר משהו אחר ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הקב"ה לא אומר לאדם שיעשה מעשה רע, כל מה שעושה אדם זה בהחלטתו לעשות. אלא יש פעמים במסגרת עונשים הוא נוטל את הבחירה, אבל זה במעשים מאד קשים, לא במסגרת יום יומית. על כן אין מושג כזה שהקב"ה אומר לאדם לעשות רע, אלא זה הכל בבחירת האדם. אמנם אדם צריך ללמד על חברו זכות, אבל אם הדבר קשה יכול לצאת מהמקום ולא יהיה באותה חבורה. יחפש לו חברים צדיקים אוהבי ד', שהם מתנהגים ביושר ובאדינות בין אדם לחברו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ