כלאיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/23 13:16 טו באב התשפג

שאלה

מחתיכת תפוח שהונחה בעציץ צמח במשך הזמן שתיל של תפוחים . בטעות הניחו שם גלעין של תמר וגם ממנו

צמח שתיל של תמרים . המרחק ביניהם שתי סנטימטר . האם יש כאן איסור כלאיים? ואם כן מה עלי לעשות ?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

להלכה אין שיעור הרחקה בין עצים, יש איסור הרכבה. שיטת התוס' שלכתחילה גם בעצים צירך ג' טפחים. אבל לא ברור האם נאסר. יש להוסיף שלפי התאור במכתב לא ברור שיגדלו פרות בעצים אלו זה תלוי במספר גורמים, לכן אין צורך כעת בעקירה שיגדלו, אבל לכגדלו יהיו חיביים להרחיק מפני השורשים שיפגעו בקרקע העץ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ