חולה בשבת ושבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/23 13:23 טו באב התשפג

שאלה

שלום,

האם בשבת בשביל חולה מותר להזיז משהו חשמלי?

למשל קופסה עם תרופות ויש בהם גם מדחום, מותר? אם לא וזה מדחום שמותר להשתמש בשבת מותר?

ובכללי מותר לפתוח מגירה עם מכשיר חשמלי לדברים כמו בגדים ואוכל?

תודה רבה,

המשך יום נעים.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באיזה חולה מדובר. אם לא נפל למשכב אין לעבור אפילו על איסור דרבנן של הוזזת דבר חשמלי שהוא מוקצה. אבל קופסא של תרופות ובו מדחום אפשר להזיז אם מותר לקחת תרופות אלו (כגון: אנטיביוטקה לחולה וכו'). בחולה שנפל למשכב אפשר לעשות איסורי דרבנן אם זה הכרחי לטיפול.

לפתוח מגירה שיש בה בגדים וגם מכשיר חשמלי, וברצונך את הבגדים, אפשר לפתוח בשבת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ