חלמתי סיוט מוזר מאוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/23 10:28 יד באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

חלמתי חלום מאוד מוזר שהיה מרתף ואיזה מישהי שאני מכירה אמרה שאסור לפתוח את המרתף הזה כי יש שם רוחות ושדים ואם פותחים את זה אז זה מסוכן ואז אחר כך היא בטעות פתחה את המרתף וכל השדים והרוחות יצאו ובאו לקחת את הנשמות שלנו ואני פחדתי ואז השדים והרוחות התקרבו אלי וניסו למשוך את הנשמה שלי מהגוף ומהפחד עצמתי עיניים כי הרגשתי שהשדים והרוחות מושכים את הנשמה שלי בכוח והרגשתי שאני לא נושמת ואז הם בסוף עזבו אותי והלכו לבחורה השניה שהייתה איתי ולקחו את הנשמה שלה וברחו למעלה ואני לבנתיים ניסיתי לברוח מהמקום כדי שלא יחזרו ויקחו את הנשמה שלי ואז פתאום התעוררתי מהסיוט הזה פתחתי עיניים בחדר שלי ופחדתי מאוד לזוז כי חשבתי שהשדים והרוחות נמצאים בחדר שלי הסתכלתי על הדלת של החדר ולא זזתי כמה דקות מהפחד בדרך כלל אני שוכחת מהר מסיוטים וחלומות מפחידים אבל הסיוט הזה מאוד זכור לי האם הסיוט הזה היה אמיתי ובאמת יכולתי למות מתוך השינה או שזה יכול להיות סתם סיוט?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זה סיוט - זה לא מסוכן לגוף אבל סיוט כשמו - קשה לנפש.

יש שלשה פתרונות הלכתיים לקושי:

1. תפילה שאומרים בזמן ברכת כהנים בבית הכנסת: "... חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא..."

2. הטבת חלום - נוסח שאומרים אותו בפני שלשה אנשים.

3. תענית חלום.

נעזרים בפתרונות הללו לפי חומרת ההרגשה:

הרגשה קשה בגלל חלום פותרים בדרך הראשונה: תפילה שאומרים בזמן ברכת כהנים.

חרדה בגלל חלום פותרים ב'הטבת חלום'.

תענית חלום לא מקובלת כיום.

להלן קישורים להרחבה בכל הנושאים הנ"ל:

1. https://www.yeshiva.org.il/ask/13687

2. https://www.hidabroot.org/article/1143994

3. https://www.yeshiva.org.il/ask/115083