שידוכים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/23 23:09 יג באב התשפג

שאלה

שלום הרב

אני מבית דתי, ולצערי הייתה לי תקופה שהתחקתי מהדת,לא הייתי דתיה וקיימתי יחסים. זמן לאחר מכן חזרתי בתשובה בחזרה, והתחלתי לצאת עם גברים דתיים. יש בי את הפחד שמי שארצה להתחתן איתו לא ירצה אותי בגלל זה או יראה בי כלא רצינית. אני מלאת בושה על זה ולפעמים כשיוצאת עם גברים שואלים אותי אם תמיד שמרתי נגיעה. האם ומתי צריכה לספר?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את לא צריכה לספר בתחילת הקשר את כל הפרטים, אבל אם שואלים: 'האם תמיד שמרת נגיעה' - עדיף לא לשקר. את יכולה להשיב שלא תמיד שמרת נגיעה ולאחרונה את מתחזקת ושומרת נגיעה. מעבר לזה אין שום צורך לפרט. את העובדה שאת לא בתולה אינך צריכה לספר מיד, כמו שאת לא שומעת מהבחור האם הוא בתול או לא.

אחרי שהקשר מתחזק ומתחילים לחשוב על חתונה, אז צריך - משני הצדדים - לשתף בעבר המיני שלכם.

אין שום סיבה שאת תספרי לו את הסיפור שלך לפני שהוא מספר בכנות את העבר שלו (יש כיום גברים דתיים רבים שאינם בתולים).

אחרי שתדברו על העבר שלו, נכון שתשתפי 'בעבר' שלך.