למה אנשים שנפטרים מהעולם לא יוצרים קשר עם המשפחה שלהם מלמעלה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/23 12:19 יג באב התשפג

שאלה

למה אנשים שנפטרים מהעולם לא יוצרים קשר עם המשפחה שלהם כדי לפחות להרגיע אותם בשעת עצב או דאגה בגללם? למה אנשים שנפטרים מהעולם פשוט נעלמים לתמיד בלי לפחות להגיד אם הם במקום טוב או להביא סימן למשפחות שלהם?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקיום בעולם הבא הוא לגמרי רוחני. אנחנו חיים בעולם מאוד חומרי.

נשמה שנמצאת בעולם הרוחני יכולה ליצור קשר רק עם מי שבעולם הזה מגיע לרובד רוחני מאוד.

לא נראה שיש במציאות שלנו היום אנשים במדרגה רוחנית מספיק גבוהה כדי שיוכלו ליצור קשר עם נשמות, אולי מעטים מאוד.