זרע לבטלה או קרי לילה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/23 10:28 יג באב התשפג

שאלה

שלום הרב אני... ורציתי לשאול שאלה על משהו שקרה לי היום , היום הרגשתי לא טוב בכלל כאבי ראש נוראיים ולא רגילים וכאבי גרון עד כדי כך שירקתי דם מהגרון הייתי כל כך עייף ומותש שהלכתי לנוח בסביבות 4 בצהריים בערך בשעה חמש ורבע חלמתי חלום לא כל כך נעים על אישה שבאה עליי ומוציאה לי זרע (רציתי לציין שישנתי בהתחלה על הצד ושקמתי הייתי על הגב) אני משתדל כבר חודש ומשהו לא להוציא זרע ובינתיים הצלחתי עד היום שיצא לי זרע הרגשתי כל כך בבאסה אז רציתי לשאול את הרב האם יש אפשרות לכפר על זה? והאם זה נחשב זרע לבטלה או קרי לילה? וגם ציינתי שהייתי ממש חולה באותו יום שאפילו לעזור לאמא שלי לא היה לי כוח אז להוציא זרע יהיה לי כוח?! אז רציתי לשאול למה זה קרה לי והאם זו תגובה טבעית של הגוף?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זה נחשב קרי לילה.

אם אתה לא מסתכל באתרים פסולים ולא מדמיין לעצמך הרהורי עבירה,

אז כל מה שקורה בשינה זה לא אשמתך ולא אחריותך, אפשר לקרוא לזה תגובה של הגוף.

אגב, גם אם במקרה אחר, אתה מוציא זרע לבטלה, לא צריך לפחד ולהיבהל אלא להמשיך להשתדל ולשמור שוב.

הבהלה והפחד מחלישים את האדם ומקשים עליו לעמוד במאבק עם היצר.

צריך תמיד להתחזק ולהמשיך לשמור כמה שאפשר.

בהצלחה!!!