שמירת נגיעה אחרי שנים עם בת הזוג

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 01/08/23 15:58 יד באב התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני ובת הזוג שלי בזוגיות כבר הרבה זמן, ברוך השם כמעט 6 שנים.

לאחרונה היא רוצה שנשמור נגיעה, ולי אני יודע בוודאות שיהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשמור נגיעה באופן מלא, בעיקר כי אני יודע שאין חתונה באופק (מבחינתה, אני מבחינתי כבר כורע ברך).

איך אפשר להתמודד? איך להחזיק? חשוב לי מאוד המגע, והוא גם מרגיע את המחשבות האינסופיות בראשי של מה אם (מה אם היא תפסיק לאהוב אותי? מה אם אני לא מספיק טוב בשבילה? ואלף אחרות)

כבר קראתי והבנתי את חשיבות שמירת הנגיעה, אבל כל פעם שקראתי על זה דובר על זוגות ששמרו נגיעה, יצאו חודש חודשיים והופ חתונה. מרגיש שזה לא מתאים אחרי שיוצאים תקופה ארוכה.

תודה

תשובה

שלום וברכה,

בוודאי שאתם על פי ההלכה צריכים לשמור נגיעה, ואשריכם שאתם רוצים מעכשיו לשמור נגיעה.

ברור שלשמור נגיעה זה לא קל, במיוחד שהקשר בניכם הוא כבר שנים רבות, ובמיוחד שלא שמרתם עד עכשיו.

א. אני מחזק את ידכם ושתדעו ששכרכם יהיה גדול, אם בעז"ה תשמרו על נגיעה, למרות הקושי הגדול.

ב. הפתרון היחיד שכדי שלא תמשיכו ליפול, הוא להתחתן בהקדם ולבנות את ביתכם המשותף.

שבו בעז"ה תעניקו אהבה מלאה ואמיתית, אחד לשני.

ברכה והצלחה

ובשורות טובות