תיקונים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/07/23 22:34 ט באב התשפג

שאלה

שלום וברכה,

לצערי הוצאתי שז״ל ( על כל פעם ופעם וגם בזמן העבירה זה היה בלב שבור ונדכא)

ראיתי באחד הספרים שכל עוד הבן אדם לא עשה תיקון( במיוחד בחטאים כאלה) הקב״ה עדיין כועס.

הפעם באמת עשיתי את ארבעת שלבי התשובה באמת בלב שבור(גם בפעמים אחרות הצטערתי ובכיתי אבל הפעם באמת הרגשתי משהו אחר לגמרי)

אך עדיין הדבר תמוה לי

אם הקב״ה בוחן כליות ולב, והוא יודע שבאמת רצוני לתקן רנ״ב תעניות בפדייה לכסף (לפי דעת החיד״א שלוש פעמים כפול אותו מס תעניות לאותו חטא)

למה הוא עדיין כועס עליי?

( זו שאלה מס׳ 1)

זה קצת מצער אותי להיות בידיעה שלמרות הכוונות הטובות שלי הוא עדיין כועס.

שאלה שנייה:

כתוב:״ הבא להיטהר מסייעין לו״…

בהתבודדויות שאני עושה אני מבקש מהקב״ה שיספק בידי להשיג את הכסף במהירות ( אני רק בן 16 ואני עדיין לא עובד אבל הכל בגודל האמונה) בכדי לפדות את התעניות ולהיטהר כמה שיותר מהר, באמת בכוונה של לבוא ולתקן ולא חס וחלילה כסף סתם למותרות, זה סכום די גדול ועוד במיוחד שזה כפול רנ״ב

האם הקב״ה יזכה אותי להרוויח את הסכום הנדרש במהירות או שלא?

כי תמוה לי קצת כי אכן יש לי כוונה טובה, ואני בא להיטהר ובמיוחד שזה מרצון לעשות רצונו יתברך

אך מצד שני אם אני סובר לפי השאלה הראשונה הוא עדיין כועס…

בכל הפעמים שנפלתי באמת הייתי שרוי בעצבות

אבל הפעם זה באמת היה אחרת

תודה רבה הרב, אשריכם על העבודת קודש…

תשובה

שלום וברכה

תורת התשובה שאני חלק ממנה היא שריבונו של עולם פותח שער לדופקים בתשובה, וכל התקדמות שלנו היא מבורכת. צעד אחר צעד.

תשובה אינה עניין של "הכל או לא כלום", כי אם להפך: התקדמות מתמדת, תיקון והתעלות.

על כן, יישר כוח לך על מה שעשית, וחזק ואמץ לקראת ההתקדמות שלך בהמשך.

כל טוב ויישר כוח